: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Akinobar Vusar
Country: Pacific Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 3 December 2008
Pages: 169
PDF File Size: 6.65 Mb
ePub File Size: 2.2 Mb
ISBN: 389-2-80063-653-9
Downloads: 46397
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulkigis

Ali, siguran sam da se uzda u mene. Da mi pomogne i da sve ovo vidi. Nebo se na sarac ogrnulo oblacima, i zvijezde, koje je poznavao, gasile su se jedna za drugom. Svaki put je bio na ivici svijesti.

Starac i more – Ernest Hemingvej – Google Books

Izgubila se a starac i ne opazi. Size px x x x hemingevj Pitam se ipak da li bi mu bol petne kosti toliko smetao? Kompas mu nije bio potreban da odredi gdje se nalazi jugozapad. Ali dvaput je osjetio vrtoglavicu i nesvjesticu — a to ga je zabrinjavalo. Vrijeme je sad da se misli samo na jednu jedinu stvar. Ali, moram je ubiti.

  CANTOS DEL CAMINO NEOCATECUMENAL EN INGLES PDF

Ernest Hemingvej Starac i more | Glimpses of The World

Dok je velika mrtva riba, srebrnasta i nepokretna, plovila na talasima, starac je zario lice u ruke i 82 rekao: U najmanju ruku barem ovaj posao. Povjetarac je duvao ravnomjerao. Ali, ona bi ga mogla prekinuti i najmanjim trzajem. Istinski su me potukle.

Lik ili Majk Gonzales? Ribice su bile imune protiv toga otrova. Bistar sam isto toliko koliko i zvijezde, moje sestre. U glavi su mu se stalno vrtjeli pored bezbola i konji. On zahvati malo morske vode lijevom rukom i sasu je sebi na glavu. No, bar je sa mnom jedan prijatelj.

We need your help to maintenance this website. U prvi mah nije mogao da veruje da je uhvatio toliko veliku ribu. We need your help!

Ernest Hemingvej – Starac i more

Postoje tri stvari u bratskom medusobnom odnosu: Sunce je sada grijalo, mada je laki povjetarac pirkao. Zatim jednom nogom stade na ribu i hitro je raspori od trbuha pa do pod samo grlo.

  BACKSTAGE PASS SINNERS ON TOUR OLIVIA CUNNING PDF

Naplati joj se za konopac. Nisi ostala dugo, pomisli starac.

Moj cilj je bio da odem dalje od svih ljudi. Nije sigurno da sam ih ubio.

Ali on ih sve prevazilazi. Sada je opet dokazivao. Kakve te ptice gone? Dentuso, pomisli, proklet da si!

Vidio je samo njegovo svjetlucanje dok je tonuo. Zatim se osjeti opet lak trzaj. Bilo je hladno pred svitanje i on se pripi uz drvo da se zagrije. Pojedi ih ljudski a poslije njih na redu je tunj. To se da lako nadoknaditi. Moram je pogoditi u srce.