Povesti cu si despre plangeri in Samsung S8 – Garantie · Numetal – Alternative rock · Platforma crypto trading & wa Vreau sa scriu o carte · Aparitia Vietii pe. Asigura protectia cerealelor inca de la semanat cu noul fungicid Systiva FS. Article Information: Categorie: Fungicide: 09 August Fungicidul Systiva. In pomicultura, dupa efectuarea taierilor si stropirilor de iarna Nu inteleg un lucru:sunt carti destule despre pomicultura,de ce nu va informati?.

Author: Aranris Goltim
Country: Sudan
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 28 June 2007
Pages: 331
PDF File Size: 6.97 Mb
ePub File Size: 2.64 Mb
ISBN: 130-7-74422-335-5
Downloads: 93364
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Doulkis

In pomicultura, dupa efectuarea taierilor si stropirilor de iarna urmeaza o serie de lucrari si stropiri care cartk asigura recoltele acestui an. La mar se aplica doua tratamente de baza cand: Ambele tratamente se executa impotriva rapanului si a fainarii.

La aceste stropiri, se folosesc unul dintre urmatoarele produse: Este indicat sa folositi solutiile alternative pentru o mai mare eficienta. La prun de o importanta covarsitoare sunt in aceasta perioada urmatoarele tratamente: Pentru reducerea rezervei de daunatori, stropirea se aplica intre fazele de buton verde si inaltarea inflorescentelor.

La caderea petalelor, prunii se stropesc cu unul pomiculturra urmatoarele produse: La cires si visin se folosesc aceleasi produse ca la par, impotriva moniliozei si pomicultuar si se aplica la scuturarea petalelor.

Este bine de retinut ca in perioada de vegetatie piersicul nu suporta stropiri cu zeama bordeleza. Cu multumiri, Pomiculturw M. Daca nu am stropit cu nimic pana acum meri ,peri,pruni,ciresi ,visini ,ce mai pot face acum? Cu ce sa ii stropesc? Ma ajuta cineva cu o schema de tratament? Atuci NU trebuie depasita concentratia ,pt ca vor aparea arsuri pe frunze si lastarii fragezi.

Puteti fi linistit,pomii dvs.

CAE (Cambridge Advanced English)

Pomi au 3 ani de cand i-am plantat. Confirmarea imi vine din Cuvantul Domnului, din sentimentul de pace pe care El il pune in suutflel po,icultura. De curand a trebuit sa fac un pas mare in cunoasterea Domnului si sa-L marturisesc in fata altor oameni. Un timp o mare neliniste si urgenta ma cuprinsese. Simteam o nevoie acuta sa pomidultura ceva pentru Domnul. Stiam ca urmeaza un pas mare in relatia mea cu Tatal.

Dupa ce L-am marturisit oamenilor cu ardoare am simtit cu adevarat o schimbare in mine. Am simtit cum bunatatea si dragostea Domnului ma inunda, mai pomiccultura dea pe dinafara.

Sentimentul pe care Domnul il pune in inima ta atunci cand faci slujba pe care trebuie sa o faci e atat de complesitor ca nu ai cum sa nu-ti dai seama de el. Prin Cuvantul Lui ti se da iar si iar acea confirmarea, acea siguranta ca faci ceea ce Domnul vrea ca tu sa faci. Esti impacat cu El atunci cand Il pomiculfura sa preia controlul asprua intregii tale vieti. Sper ca toti sa puteti simti siguranta care vine atunci cand te lasi in Mainile Domnului tau, atunci cand te predai complet.

Domnul sa va binecuvinteze! Poate ca s-au facut tratamentele ,dar nu pomiculturq timpul potrivit. Daca intarziem cu efectuarea tratamentelor,acestea nu mai sunt pomicyltura. Acum,la ora actuala nu mai puteti face nimic pt productia acestui an,insa pe viitor sa tineti cont de celeamintite.

  LEREN ZIEN MIKE ROTHER PDF

Modele carti de vizita modificabile

Noi avem o livada de meri si au fost stropiti de tatal meu conform programului ,ultima stropire a fost in iulie. Acum toate merele sunt intepate de viespi si pica apoi.

Va rugam sa ne sfatuiti: Daca da,cu ce sa stropim? Noi ne-am gandit ca nu ar mai fi cazul sa le stropim pentru ca se apropie culesul. Salut, locues in Spania si am o mica livada, am doi visini care fac mii de flori dar nu ramine nici o visina, pare ca se polenizeaza ca la inceput incep a se face mari dar cind cresc putin termina cazind toate jos.

Ce stropitura folosesc acum la gutui are pete maronii pe cateva frunze si nu e inca inflorit ,meri,peri,caisi,piersici,nectarini si pruni.

Unii au inca flori iar altii numai au. Din informatiile pe care ni le oferiti deducem ca este vorba despre mozaicul marului Malus domestica virus ce paraziteaza diferite specii de plante marul,prunul,trandafirul,piersicul. Pentru combaterea acestui patogen se recomanda masuri preventive precum adunarea si arderea frunzelor infectate, taierea si distrugerea ramurilor atacate.

Aceste masuri preventive trebuie completate cu tratamente chimice adecvate executate in timpul ierni,primaveri si verii. Pentru informatii suplimentare puteti sa ne contactati la numarul de telefon: Buna ziua,doresc si eu un calendar pentru stropit la toate soiurile de pomi fructiferi,va multumesc frumos.

Rezultate pentru “Pomicultura de la A la Z” in –

Gentilmente poate cineva sa-mi dea un sfat???. Sal am si eu o livada de pruni vreau sa stiu si eu cand si cu ce ii pot stropi un calendar daca se poate multumesc loryjustme yahoo.

Am de pruni,as dorii sa aflu si eu substantele pentru stropire si perioada in care se stropesc. Buna ziua, Avem o livada de meri si peri, in total pomi. Florea Adrian,daca ai caisii plantati pe teren acid ,expozitie alta decit sudica,exces de apa chiar temporara ,teren greu,Daca nu ai atac de boli ex focul bacterian ,pomii tai au imbatrinit inainte de vreme,pentru a gasi un diagnostic ,dane portaltoiul si mai multe detalii privind zona de ciltura. Dumitru,incearca pe viitor ingrasaminte foliare cu azot doua tratamente inainte cu cel putin o luna de inceperea caderii fructelor,distanta intre tratamente 2saptamini.

Pt Claudia; De unde sunteti si unde aveti de stropit pomii? Stie cineva un produs care sa intareasca coada marului? Merii mei au fructe multe si f. Anul trecut, spre ex. Adresa mea de mail: Buna ziua, ma intereseaza o persoana care sa stropeasca pomii fructiferi, aveti idee unde as putea gasi?

Se folosesc la tratam urmatpp. La zile se repete tratamentul nr. Tratament pentru a comb. Se executa spre sf. Se folosesc produsele indicate la tratamentul anterior, nu este bine sa folositi acelasi produs la mai multe tratamentefaceti o alternare a produsele.

Se folosesc aceleasi pp. Se executa la 8- 10 zile de la tratamentul anterior Se foloseste unul din pp. Nu acelasi insecticid care s-a folosit la tratm. Tratament se repeta la 10 – 12 zile. Se folosete unul din isecticidele indicate mai sus.

Si la prun se poate ppmicultura tratamentuele cu fungicide pentru a combate; Moniloza.

Am in fata casei niste duzi si as vrea sa stiu cu ce trebuie sa ii stropesc si cand ca sa nu mai faca dude pentru ca nu vreau sa ii tai. Daca stie cineva, va rog. Producem si distribuim pomi fructiferi in varsta de 2 ani, altoiti, certificati de calitate si autorizati. Pentru comenzi mari transportul se include in pret.

  LUJUUSOPIN PERUSTEET PDF

Va rugam sa vizitati site-ul nostru pentru mai multe detalii: Asi dori si eu calendarul mult ravnit cu toate stropirile la o livada de pomi cu; meri, peri, ciresi, visini, pruni, caisi etc. Conteaza zona, ma aflu cu livada la curbura muntilor carpatzi.

Detin o livada pomiccultura pomi fructiferi de pimicultura multe feluri, si doresc sa stiu daca exista solutii p-tru stropit universale p-tru iarna si vara. Multumesc si o seara buna. Eu am dat cun pic de pamant din gradina la rana unui cires, si vad ca-i promitator.

Buna ziua am si eu o problema: Frunzele se rasucesc si se incretesc la mar,dar asa cum ati scris si dvs. Un indicator sigur despre existenta afidelor sunt furnicile,care circula pe tulpina si crengile pomilor. Impotriva afidelor putem folosi un insecticid de contact,ca Decis sau Actara ,sau unul pomicultua care intra in seva pomului ,ca de ex. Stropiti cat mai repede,pe sub frunze,in pkmicultura dosul frunzelor. Buna ziua, Va cer un sfat: Nu li s-a schimbat ponicultura.

Banuiesc ca ar putea sa fie vreo ciuperca!?

Stropiri fundamentale pentru pomii fructiferi

Ce pot sa fac? Salut, De vre-o 2 ani ma chinui cu tratamente care vad ca nu prea au rezultat in livada mea. Am vre-o 60 de pomi fructiferi dintre care 3 piersici ,2 nectarini si 1 cires deja sunt pe duca. Ideea este ca la piersici se observa prezenta cleiului pe o suprafata mare a pomului iar la cires se usuca crengile incepand de la varful acestora catre trunciul copacului.

De anul trecut coaja de pe piersici s-a exfoliat si 2 piersici sunt aproape gatade scos Daca aveti solutii va rog sa imi pomiculturs un mail sau un pomiculturra aici cu substante pe care le-ati folosit si au dat randament. Pt pandurul 77;Da,in perioada de repaus vegetativ este mai eficient sulfatul de cupru in tratamentele pt pomii fructiferi si anume: Zeama bordeleza este o substanta neutralizata din punct de vedere chimic cu var;aceasta se utilizeaza doar in perioada de vegetatie,deoarece: Spune-mi te rog,in perioada asta de repaos vegetativ ce este mai eficient pt.

Stiu ca zeama bordeleza are in plus fata de sulfat, var. PT cei interesati;Tratamentul cu zeama bordeleza sau produse pe baza de sulfat de cupru se mai pot efectua ,chiar daca pomii au inceput sa inmugureasca,apoi dupa aceasta trebuie efectuat si tratamentul cu produse pe baza de ulei confidor sau emerite sau nupride oil ,tratament ce se face pana inainte de inflorit.

Am facut taierea si stropirea cu zeama bordeleza. Vreau sa stiu daca se mai poate stropi cu ulei mineral?