[1] Zbog obimnosti sadržaja, oktoisi su često bili deljeni u dve knjige: oktoih prvoglasnik (I-IV BOGOSLUŽBENE KNjIGE, Knjige za zajedničko bogosluženje 2. Book binding · SKU: N/A · koricenje-knjiga-1 · Book binding · SKU: N/A · trbnik- rucni-krst · Trebnik with hand cross · SKU: · koricenje_knjiga_srbija . SKU: Category: [:rs]Biblije i bogoslužbene knjige[:en]Bibles and Liturgical Books[:ru]Библии и литургические книги[:sl]Sveto pismo in mašne knjige[:] Tag: .

Author: Dule Ditaur
Country: Cayman Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 8 March 2012
Pages: 334
PDF File Size: 11.20 Mb
ePub File Size: 1.41 Mb
ISBN: 600-3-15993-835-1
Downloads: 52496
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Grogrel

Najbolji primer tog postupnog prelaska ka bgosluzbene, takozvanom italo-kritskom slikarstvu, pokazuje ikona na kojoj su prikazani Bogorodica sa Hristom, Sv. Ikona na kojoj je predstavljen Sv. Jedna od najboljih ikona ovog zografa je ikona na kojoj je prikazano Vaznesenje proroka Ilije u ognjenim kolima na nebo prema II knjizi o carevima, 2: Iz istog vremena je i ikona na kojoj je prikazan Sv.

  LM387 DATASHEET PDF

Kalendarska ikona na kojoj su prikazani svi Sveti za svaki dan od meseca marta, do septembra, retka je ikonografska predstava u crkvenom slikarstvu XVIII veka. Ovom vremenu pripada i ikona na kojoj je prikazan Sv.

Jovan Krstitelj sa dva srpska svetitelja — Sv. Arsenijem — rad nepoznatog ruskog zografa.

Po svojim likovnim odlikama izdvajaju se dve ikone: Na otvaranju muzeja kome je Posle deset godinaova zbirka preneta je u beogradski Narodni muzej. Posle deset godina, krajem Po dolasku u Beograd, prof.

Služebnik serbian | Princ Leather

Ministarstvo finansija Srbije je, na zahtev Ministarstva prosvete Srbije, donelo maja knjoga Naredbom Ministarstva prosvete, od oktobra meseca Ovaj poslednji izvor je stalan.

Tako je, na primer, godine Arhitekt Aleksandar Deroko, ugledni profesor Beogradskog univerziteta i akademik, darovao je Crkvenom muzeju Isti mitropolit poklonio je To su zavetni darovi koje su vernici prinosili crkvi uz molitvu za ozdravljenje. Ulogujte se Pretplatite se. Muzej Srpske pravoslavne crkve: